Siirry suoraan sisältöön

Tietoa sivustosta

Yleistä

Puheet.net on Vapaaehtoisen puhelin- ja verkkoauttamisen eettisten periaatteiden neuvottelukunnnan ylläpitämä sivusto.

Sivustolta löytyy tietoa neuvottelukunnasta, eettiset periaatteet, periaatteisiin sitoutuneiden yhteisöjen tiedot, hakulomake neuvottelukunnan jäseneksi sekä neuvottelukunnan toimintaan liittyviä ajankohtaisia uutisia. Lisäksi sivustolla on erillistä kirjautumista edellyttävä ekstranet-sivusto, joka on tarkoitettu neuvottelukunnan jäseniä varten.

Haku

Sivustosta voi etsiä tietoa käyttämällä koko sivuston kattavaa hakutoimintoa. Hakutoiminto löytyy sivu- ja alapalkeista.

Kommentointi ja keskustelu

Lukijat voivat kommentoida sivuilla julkaistavia Ajankohtaisia uutisia. Kommentoimaan pääsee kirjoituksen otsikon kautta tai klikkaamalla kunkin kirjoituksen lopussa olevaa Kommentoi -linkkiä.

Kommentointia varten kysyttäviä tietoja pyydetään ainoastaan koneellisen roskapostittamisen ehkäisemiseksi. Sähköpostiosoite ei tule näkyviin eikä sitä tai muitakaan annettuja tietoja jaeta eteenpäin. Kommentit julkaistaan sivustolla ylläpitäjän luettua ja hyväksyttyä ne.

Syötteet

Kirjoituksia ja kommentteja voi seurata myös rss-syötteiden avulla. Tarjolla on

Syötteiden seuraamiseen tarvitaan joko erillinen lukijaohjelma (esimerkiksi sähköpostiohjelma, selain) tai selainpohjainen lukija (esimerkiksi Google Reader).

Lisätietoa syötteistä (Wikipedia)

Kerättävät tiedot

Sivujen käytöstä kerätään yleisluontoista tietoa ainoastaan sivuston kehittämistä varten. Tietoja kerätään muun muassa kävijämääristä, suosituimmista sivuista, saapumispoluista ja käytetyimmistä hakusanoista.

Tekijänoikeudet ja vastuut

Sivusto on tekijänoikeuden alaista aineistoa. Aineisto on vapaasti käytettävissä henkilökohtaiseen tarkoitukseen ilman erillistä lupaa. Käytön yhteydessä on aina mainittava lähde. Aineistoa saa käyttää vain lain ja hyvän tavan mukaisiin tarkoituksiin.

Aineistoa ei saa käyttää kaupalliseen tarkoitukseen eikä sitä saa muuttaa tai ilman lupaa liittää muuhun aineistoon.

PuhEet.net vastaa sivujen sisällöllisestä aineistosta sekä sivujen teknisestä toteutuksesta ja ylläpidosta. Sivusto sisältää linkkejä myös muiden tuottamiin sivustoihin ja palveluihin. Niiden sisällöstä vastaavat niiden tuottajat.

Tekninen toteutus

Sivuston julkaisualustana toimii avoimeen lähdekoodiin perustuva WordPress. Oppaan ulkoasussa on hyödynnetty Brian Gardnerin Whitespace -teemaa. Sivuilla julkaistujen pdf-dokumenttien lukemiseen tarvitaan erillinen ohjelma (esimerkiksi Foxit Reader tai Adobe Acrobat Reader).